"Родич у біді": шахрай ошукав жительку Полтави на 10 тис. грн

17 листопада 2022 0
Дар'я Жученя
Жительку Полтави ошукав шахрай на 10 тис. грн, представившись знайомим її сина, який ніби-то потрапив у дорожньо-транспортну пригоду.

У вересні цього року поліція Полтавщини викрила 33-річного жителя села Кропивницький у вчиненні шахрайства.


Як повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції Полтавщини, підозрюваний зателефонував жительці Полтави та представився знайомим її сина, який ніби-то потрапив у дорожньо-транспортну пригоду, збив людину і потребує грошей. Під час розмови фігурант надав номер карткового рахунку, на який жінка перерахувала 10 тисяч гривень. Після зарахування грошей зв'язок припинився.

Під час санкціонованих судом обшуків за місцем мешкання фігуранта вилучили мобільні телефони, сім-картки різних операторів зв’язку та інші речові докази.

За цим фактом здійснюють досудове розслідування за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до трьох років обмеження волі.

Наразі тривають заходи щодо встановлення причетності підозрюваного до інших аналогічних злочинів, жертвами яких стали жителі Харківської, Львівської, Дніпропетровської, Київської, Житомирської, Сумської, Запорізької, Чернівецької та Рівненської областей..

З початку року поліція Полтавщини, під процесуальним керівництвом прокуратури, розслідує 31 кримінальне провадження за фактом телефонного шахрайства, вчиненого за схемою "родич у біді".