На Харківщині полтавці видавали себе за медиків та грабували пенсіонерок

13 червня 2023 0
Максим Михайліченко
У Харківській області затримали чоловіків, які видавали себе за медиків та грабували пенсіонерів: останній раз вони вкрали гроші та ікони.

13 квітня в селищі Ново Водолага на Харківщині двоє чоловіків з Полтавщини пограбували 82-річну жінку. Про це повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Харківській області.

Вони прийшли до 82-річної жінки та представилися медичними працівниками. Один з чоловіків, під приводом діагностики, наклав на очі пенсіонерки пов'язку апарату для вимірювання внутрішньочерепного тиску. Інший тим часом нишпорив по кімнаті. Коли "медики" пішли, потерпіла виявила зникнення 100 тисяч гривень та золотих виробів.

Таким же чином 9 червня вони пограбували 84-річну жінку з села Пісочин на Харківщині. У жінки викрали 10 тисяч гривень та ікони.

Правоохоронці встановили, що до злочинів причетні двоє 35-річних жителів Полтавської області. Один з них неодноразово судимий, останній раз у березі 2020 року за майновий злочин.

Після скоєння злочину 9 червня зловмисників оперативно затримали на блокпосту у місті Валки Харківської області. Того ж дня їм повідомили про підозру.