Депутата Полтавської облради судять за приховані понад три млн грн

07 березня 2023 0
Дар'я Жученя
Депутата Полтавської обласної ради судять за неправдиве декларування: розгляд справи перенесли через відсутність на засіданні захисника.

20 січня 2023 року прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт про обвинувачення депутата Полтавської обласної ради Олега Дядика в умисному внесенні неправдивих відомостей до декларації, передбаченої Законом України "Про запобігання корупції" (ч. 1 ст. 366-2 Кримінального кодексу України). Про це повідомили у пресслужбі САП.

Депутат не задекларував понад 3,47 млн грн. Справу розглядає Вищий антикорупційний суд. Трансляцію засідання 7 березня оприлюднив ВАКС:






На засідання не з’явився захисник Олега Дядика, бо бере участь в іншому кримінальному провадженні. Депутат заявив, що не бажає проводити судове засідання без свого захисника.

Прокурор був проти того, аби відкладати розгляд справи на іншу дату. Однак суд все ж прийняв рішення перенести засідання та допит свідків, адже свідок з боку захисту — сусідка Олега Дядика не прибула на розгляд справи.

Наступне засідання відбудеться 9 березня о 15:30. Суддя сказав Дядику, аби той готувався до дебатів та завершення судового розгляду, що відбудеться 10 березня.

Фото: інтернет-видання "Полтавщина".