На Полтавщині у корупції підозрюють колишнього сільського голову

16 липня 2021 0
Олена Кулага
У Полтавській області повідомили про підозру колишньому сільському голові, однієї із сільських рад, на той час Решетилівського району. Його звинувачують у корупційних злочинах.

Колишньому сільському голові, на той час Решетилівського району, прокуратура повідомила про підозру. Чоловіка звинувачують за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 та ч. 4 ст. 358 (закінчений замах на зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, службове підроблення та використання завідомо підробленого офіційного документа) Кримінального кодексу України. 

Як повідомила пресслужба Полтавської обласної прокуратури, посадовець у 2019 та 2020 роках, знаючи, що на розгляд сесій сільської ради не виносили питання про надання дозволів на розробку землевпорядної документації, а також передачі йому та його дружині у власність двох земельних ділянок підробив рішення двох сесій сільської ради.

Згодом чоловік звернувся до державних реєстраторів із заявами про реєстрацію права власності на вказані земельні ділянки. Проте державні реєстратори, засумнівавшись у дійсності рішень сесій.

Таким чином, протиправні дії чиновника щодо отримання з комунальної власності земельних ділянок загальною площею чотири га вартістю понад 840 тисяч грн, не були завершені, але з причин, які від нього не залежали.

Слідчі та процесуальні дії тривають.