На Полтавщині розшукали двох пенсіонерок, які заблукали у лісі

04 серпня 2022 0
Поліна Кузнецова
В лісовому масиві Шишацької тергромади під час збирання грибів загубилися 77-річна та 67-річна жінки.

3 серпня в лісовому масиві Шишацької тергромади під час збирання грибів загубилися дві жінки. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції.

Попри заборону на відвідування лісу 77-річна та 67-річна жінки відвідували ліс та  зрозуміли, що не можуть впізнати місцевість. Вони звернулися по допомогу до поліції та рятувальників. Близько 17-ї зниклих виявили на лісовій дорозі.

Поліціянти застерегли їх від наступних спроб "тихого полювання", акцентувавши на небезпеках воєнного часу та можливих вибухонебезпечних пастках, які може "приховувати" ліс.

Поліція Полтавщини нагадує громадянам про тимчасову заборону на відвідування населенням лісів і в’їзду до них (крім транзитних шляхів) транспортних засобів на території Полтавської області, встановлену розпорядженням Полтавської обласної військової адміністрації.  


Не відвідуйте лісових масивів самі та не відпускайте до лісу літніх родичів та дітей. Без сторонньої допомоги вони можуть заблукати, травмуватися чи  потрапити в іншу небезпечну ситуацію.

Якщо, не зважаючи на заборону, вирушили до лісу та втратили орієнтир на місцевості, виберіть безпечне місце й терміново звертайтеся по допомогу до поліції за номером 102 або рятувальників

 Нагадаємо, що з 25 березня на території Полтавської області відвідування лісових масивів заборонено.