Засудили двох чоловіків, які на Полтавщині вчинили розбійний напад на літнього чоловіка

09 грудня 2021 0
Олена Кулага
Суд виніс вирок двом чоловікам, які вчинили розбійний напад на одинокого пенсіонера.

8 грудня Хорольський районний суд виніс вирок щодо двох чоловіків 26 та 35 років, які вчинили розбійний напад на одинокого 69-річного пенсіонера. Обвинуваченим присудили вісім років шість місяців позбавлення волі з конфіскацію належного їм майна.

Як повідомила пресслужба Хорольського районного суду, ввечері 25 січня 2021 року в селі Миколаївка Лубенського (колишнього Хорольського) району, обвинувачені після розпиття спиртних напоїв, попередньо змовившись, проникли до будинку 69-річного чоловіка. Пенсіонер проживав один, на прохання незнайомців пустити погрітися до будинку відповів відмовою, пояснивши це тим, що нещодавно перехворів на Covid-19. 

Всупереч волі господаря, відштовхнувши його, обвинувачені зайшли до помешкання. Потім погрожуючи застосувати вогнепальну зброю, вчинили на нього напад й заволоділи його речами – телефоном, цифровим фотоапаратом, ноутбуком та зарядними пристроями до них. Один з обвинувачених наніс чоловікові не менше 3-4 ударів в область голови. Потім, забравши із собою викрадене, грабіжники втекли. 

Протягом кількох годин поліціянти Хорольського району встановили підозрюваних. Ними виявилися 26-річний мешканець одного із сіл Хорольщини та 35-річний житель Семенівки. Обидва мають кримінальне минуле. 

На момент судового розгляду 69-річний потерпілий помер, тому суд взяв до уваги його пояснення, надані раніше.

Суд прийшов до висновку про наявність ряду обтяжуючих обставин, а саме: вчинення злочину в стані алкогольного сп’яніння, щодо особи похилого віку та рецидив злочинів. Обставин, які б пом’якшували вину обвинувачених суд не виявив.  

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

фото: пресслужба суду