Підприємству, яке постачало хлібобулочні вироби до навчальних закладів Полтавщини, тимчасово заборонили виготовляти продукти

01 жовтня 2021 0
Яніна Климань
Інспектори Держпродспоживслужби виявили порушення на хлібзаводі, що виробляє продукти для навчальних закладів.

29 вересня фахівці Полтавського районного управління Головного управління Держпродспожив служби здійснили перевірку  хлібзаводу, який виробляє вироби у тому числі й для навчальних закладів загальної середньої освіти Полтавського району. Про це повідомила пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області.

Під час перевірки виявили такі порушення:

- невідповідність декларацій виробників наданих при перевірці, відсутні декларації виробників на пакувальні матеріали та інгредієнти);

- не підтримується чистота на робочому стані (підлога брудна, частково пошкоджена, має щілини з брудом, стіни частково пошкоджені (відсутні кахлі) та брудні, стеля частково пошкоджена та має тріщини, вікно брудне, поверхня дверей пошкоджена, не впорядковане зберігання санітарного та особистого одягу в  кімнаті для перевдягання персоналу. Відсутній інвентар для миття кімнати перевдягання персоналу;

- зберігаються протерміновані сировина та інгредієнти;

- не підтримують необхідний температурний режим: в частині виробничих приміщень відсутні гігрометри, для забезпечення безперебійної роботи печі використовуються пілети, що заносяться із забрудненої зони в чисту зону, при відвідуванні туалету персонал переходить із чистої зони в брудну;

- використовують обладнання у пошкодженому стані, з непридатних для миття матеріалів;

- миття інвентарю та рук проводиться в одній раковині, також використовують немаркований деззасіб;

- ваги для інгредієнтів та сировини не калібровані;

- відсутній договір на утилізацію харчових та інших відходів;

- вода, що використовується у виробництві харчових продуктів, не досліджена;

- в одному приміщенні зберігаються інгредієнти та пакувальні матеріали. Деякі інгредієнти зберігаються при недотриманні температурного режиму;

- наявні шкідники;

- під час  виготовлення хлібобулочних виробів працівники  використовували  повернутий з реалізації й не придатний для  використання хліб і булочки.

Термін дії рішення про припинення виробництва – до десяти днів. Протягом цього часу на підприємстві мають усунути загрози для життя та/або здоров’я людей.

Фото: Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області