Черговий призов полтавців на строкову військову службу відбудеться протягом квітня – червня та протягом жовтня – грудня 2021 року

25 лютого 2021 0
Згідно з указом №71/2021, який президент України Володимир Зеленський підписав 24 лютого, призовники не служитимуть на Донбасі.

Відповідно до указу президента, призов полтавців на строкову військову службу відбудеться протягом квітня – червня та протягом жовтня – грудня 2021 року. Призовники не служитимуть на Донбасі, повідомили на сайті президента України 24 лютого.

Військовослужбовців, які вислужили встановлені строки строкової служби, звільнять у запас у квітні – липні та в жовтні – грудні 2021 року.

Не підлягатимуть призову та отримають відстрочку для здобуття освіти на весь період навчання полтавці призовного віку, які навчаються:

- у закладах загальної середньої освіти ІІІ ступеня та професійної (професійно-технічної) освіти з денною формою навчання;

- у закладах фахової передвищої освіти з денною формою навчання, серед іншого під час здобуття початкового рівня (короткого циклу) та першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за програмами ступеневої системи освіти;

- у закладах фахової передвищої та/або вищої освіти з денною формою навчання, під час здобуття наступного ступеня освіти;

- у закладах середньої або вищої духовної освіти з денною формою навчання; - в інтернатурі, аспірантурі, або докторантурі з відривом або без відриву від виробництва.

Крім того, відстрочка від призову на строкову військову службу надається громадянам за сімейними обставинами, для продовження професійної діяльності та за станом здоров’я.

фото: golos.com.ua