Чиновнику на Полтавщині повідомили про підозру у розтраті майна

01 квітня 2021 0
Начальнику управління Горішньоплавнівської міської ради повідомили про підозру у розтраті чужого майна на суму 345 тис. грн.

Прокуратура Горішньоплавнівського відділу Кременчуцької окружної прокуратури повідомила про підозру начальнику одного з управлінь Горішньоплавнівської міської ради.

За інформацією пресслужби прокуратури Полтавської області, міська рада Горішніх Плавнів шляхом публічних закупівель уклала договір з товариством з обмеженою відповідальністю на розроблення проєкту землеустрою щодо організації та встановлення меж територій природно-заповідного фонду.

Як сказано в повідомленні, проєкт не погодили з низкою державних установ, а саме: Департаментом екології та природних ресурсів, Міськрайонним управлінням у Кременчуцькому районі та містах Кременчуці, Держгеокадастром у Полтавській області, "Кременчуцьким лісовим господарством". Також не отримали позитивного висновку державної землевпорядної експертизи.

Не дивлячись на те, що обов’язкові умови приймання виконаних робіт виконані не були, керівник управління підписав акт прийому-передачі наданих послуг, які фактично не надали.

Унаслідок цього з державного бюджету товариству з обмеженою відповідальністю незаконно перерахували 345 тис. грн.

Чиновнику повідомили про підозру у розтраті чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненій у великих розмірах, і видачі завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 4  ст. 191, ч. 1 ст. 366  Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Вирішується питання про відсторонення службової особи від займаної посади та обрання запобіжного заходу.