ДСНС Полтавщини тимчасово очолив новий керівник

04 квітня 2024 0
Яніна Климань
Полковник Андрій Хижняк став новим начальником рятувальників Полтавщини.

3 квітня представили колективу Полтавського гарнізону тимчасово виконуючого обов’язки начальника Головного управління ДСНС України у Полтавській області, полковника служби цивільного захисту Андрія Хижняка. Про це повідомили у Головному управлінні ДСНС Полтавщини.

 Андрій Хижняк народився 26 липня 1982 року в Черкасах. У 2004 році закінчив Академію цивільного захисту України за спеціальністю "Пожежна безпека" та здобув фах спеціаліста з пожежної безпеки. У 2020 році закінчив  Черкаський університет імені Богдана Хмельницького за спеціальністю "Публічне управління та адміністрування".

Трудовий шлях чоловік почав у 2004 році на посаді інспектора служби державного пожежного нагляду селища Катеринопіль Головного управління МНС України в Черкаській області. Посади, які також займав рятувальник:

з 2006 року – помічник начальника відділу (по роботі з персоналом) Катеринопільського районного відділу Головного управління МНС України в Черкаській області;

з 2007 року – заступник начальника 2-ї самостійної державної пожежної частини Черкас Соснівський район Головного управління МНС України в Черкаській області;

з 2010 року – начальник режимно-секретного сектору Управління МНС України в Черкаській області;

з 2011 року – начальник Канівського районного відділу Управління МНС України в Черкаській області;

з 2014 до 2020 рік – керівні посади Управління ДСНС України у Черкаській області.

З травня 2020 року Андрій Хижняк був першим заступником начальника Головного управління ДСНС України у Черкаській області.