На Полтавщині підприємство, яке надає житлово-комунальні послуги, зобов’язали повернути споживачам майже 800 тис. грн

08 грудня 2021 0
Тетяна Наказненко
Підприємство, яке надає житлово-комунальні послуги споживачам села Терешки, зобов’язали повернути майже 800 тис. грн необґрунтовано одержаної виручки.

788,5 необґрунтовано одержаної виручки має повернути підприємство, яке надає  житлово-комунальні послуги споживачам села Терешки Полтавського району. Відповідне рішення ухвалили фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у Полтавській області за результатами планової перевірки у жовтні 2021 року.

Згідно з повідомленням на офіційному сайті управління Держпродспоживслужби регіону, під час перевірки встановили, що суб’єкт господарювання застосовував тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій з порушенням.

Крім того, при формуванні тарифів  на послуги з вивезення твердих побутових відходів та на послуги водопостачання і водовідведення включені витрати з порушенням вимог Порядку формування тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами та Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, затверджених постановами Кабінету Міністрів України.

За результатами проведеного заходу державного нагляду фахівці ухвалили рішення про застосування до суб’єкта господарювання адміністративно-господарських санкцій, а саме штрафу у розмірі 788,5 тис.

Також підприємству надали припис про виконання законних вимог щодо усунення порушень при формуванні, встановленні та застосуванні тарифів, яким зобов’язали суб’єкт господарювання розробити економічно обґрунтовані тарифи на послуги з поводження з побутовими відходами та на послуги централізованого водопостачання і водовідведення та подати їх на затвердження до органу місцевого самоврядування в установленому законодавством порядку.