На Полтавщині викрили військовослужбовців, які розкрадали пальне з бойових літаків

18 червня 2021 0
Ольга Семенко
У Полтавській області військовослужбовці системно розкрадали пальне з бойових літаків та збували його місцевим жителям.

17 червня оперативники управління стратегічних розслідувань в Полтавській області Нацполіції разом зі слідчими теруправління ДБР, розташованого у м. Полтава, викрили військовослужбовців, які системно розкрадали авіаційний керосин з бойових літаків. Про це повідомила пресслужба Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України. Правоохоронці зафіксували збут чергової партії керосину – 2000 літрів.

Щоб приховати злочинну діяльність, військовослужбовці вносили неправдиву інформацію до відомчої документації, зокрема щодо фактичної затрати палива під час проведення польотів. Викрадене пальне збували місцевим жителям. 

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 410 (Викрадення, привласнення військовослужбовцем військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. На території військової частини та за місцями проживання фігурантів здійснили 25 санкціонованих обшуків, залучивши фахівців ДП "АНТОНОВ" та Управління Північно – Східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

фото: пресслужба Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України