Голова Щербанівської громади отримав два роки ув'язнення через службову недбалість. ОНОВЛЕНО

27 червня 2023 0
Яніна Климань
Ігорю Процику призначили два роки позбавлення волі через службову недбалість щодо будівництва басейну в Щербанівській громаді.


27 червня суд виніс вирок для голови Щербанівської сільської ради Ігоря Процика, його визнали винним у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України). Про це повідомила Полтавська обласна прокуратура.

Йому призначили покарання – два роки позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані зі здійсненням функцій представника влади чи місцевого самоврядування, а також в органах державної влади, місцевого самоврядування, на підприємствах, установах чи організаціях, пов’язаних із виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій строком на три роки, та зі сплатою майже 12 тис. грн штрафу в дохід держави.

Посадовець вирок буде оскаржувати. Про це повідомляє  "Суспільне. Полтава".

Також судом задоволено цивільний позов, пред’явлений прокуратурою до сільського голови з метою відшкодування завданих територіальній громаді  збитків.    

Нагадаємо, у серпні 2019 року чоловік, діючи від імені сільської ради, уклав із полтавським товариством договір на будівництво басейну. У подальшому він не перевірив наявність обладнання та устаткування, передбаченого кошторисом та проєктною документацією.

Як наслідок, за фактично невиконані роботи товариству було перераховано майже 2 млн 400 тис. грн, а територіальній громаді завдано збитки на вказану суму.

Фото: "Суспільне. Полтава" та Полтавськ обласна прокуратура