На Полтавщині виявили майже 600 неоформлених працівників

07 жовтня 2021 0
Ольга Семенко
За три місяці в Полтавській області виявили 595 найманих працівників, з якими не оформили трудові відносини.

З 1 липня до 30 вересня в Полтавській області тривала кампанія з питань виявлення неоформлених трудових відносин, під час якої виявили 595 таких працівників. Про це повідомила пресслужба Полтавської обласної державної адміністрації.

Загалом в області виявили 92 суб’єкти господарювання, які використовували працю найманих працівників без укладення трудового договору або на підставі цивільних договорів, які мають ознаки трудового договору.

Найчастіше незадекларовані працівники використовувалися у сферах сільського господарства (268 незадекларованих працівників у 12 роботодавців), торгівлі (136 незадекларованих працівників у 43 роботодавців), тимчасового розміщування і організації харчування (57 незадекларованих працівників у 16 роботодавців), будівництва (47 незадекларованих працівників у 9 роботодавців).

Зафіксували факти використання п’ятьма фізичними особами без державної реєстрації суб’єкта господарювання найманої праці 35 працівників. 53 фізичних осіб-підприємців, які є платниками єдиного податку першої – третьої груп, використовували працю 427 незадекларованих працівників.  

Під час та за результатами проведених заходів державного контролю укладено трудові договори з 142 працівниками.

За результатами інспекцій, внесли 83 приписи на усунення виявлених порушень, склали та передали до суду 30 протоколів про адміністративне правопорушення за ч. 3 ст. 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також винесли 13 постанов за абз. 2, 3 ч. 2 ст. 265 Кодексу законів про працю про накладення фінансових санкцій, за допуск працівників до роботи без оформлення трудового договору, на суму 3 900,0 тис. грн.