Обрали запобіжні заходи підозрюваним у постачанні наркотиків у слідчий ізолятор на Полтавщині

15 грудня 2021 0
Тетяна Наказненко
Чотирьом підозрюваним у постачанні наркотиків в один зі слідчих ізоляторів Полтавщини обрали запобіжні заходи.

Запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою обрав суд чотирьом підозрюваним у постачанні наркотиків у слідчий ізолятор, повідомили у пресслужбі Полтавської обласної прокуратури.

Нагадаємо, поліціянти припинили протиправну діяльність групи з чотирьох осіб, які спеціалізувалися на постачанні наркотичних засобів до одного зі слідчих ізоляторів Полтавщини.   

Схему організував 33-річний так званий "смотрящий" за одним із корпусів установи. Використовуючи свій авторитет і злочинний вплив, він залучив у спільники осіб, які відбувають покарання, а також перебувають на волі.

Метадон і канабіс передавали в установу в посилках із побутовими речами. Наркотичні та психотропні речовини учасники групи реалізовували серед інших в’язнів, а кошти розподіляли між собою. Частину наркотиків видавали засудженим у якості виграшів в азартних іграх, за які відповідав "смотрящий".

Під час обшуків в установі виконання покарань та за місцями проживання фігурантів на волі правоохоронці вилучили пакети та згортки з канабісом, шприци із залишками наркотичних і психотропних речовин, чорнові записи.

Учасникам групи повідомили про підозру за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Крім цього, так званому "смотрящому" інкримінували вчинення кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 255-1 (умисне встановлення та поширення злочинного впливу в слідчому ізоляторі) Кримінального кодексу України.

фото: пресслужба ГУ НП у Полтавській області, Полтавської обласної покуратури