У Полтаві комендантську годину скоротили заради соціального експерименту

05 серпня 2022 0
Олександра Іоффе
Керівництво ПОВА розкрило причини скорочення комендантської години, але попередило містян що це рішення не остаточне.

З наступного тижня у Полтаві освітлюватимуть вулиці до початку комендантської години. Про це 5 серпня повідомив голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

Також він розповів причини скорочення комендантської години – численні запити від громадськості, а також бажання провести безпековий експеримент.

"За домовленістю з правоохоронцями скоротили тривалість комендантської години. Але уважно відстежуємо ситуацію по області та збільшили кількість патрулів. Якщо від нашого спільного рішення криміногенна ситуація погіршиться, комендантська година знову почне збільшуватися до впорядкування обстановки в місті. Але якщо все буде стабільно та безпечно, залишимо все як є", - зазначив Дмитро Лунін.

Наразі, за рішенням Ради оборони області комендантська година скорочена та триває з 23:00 до 5:00. Також, після перемовин керівництва ПОВА з міською владою з 9 серпня у Полтаві  відновлять освітлення головних вулиць міста. Ліхтарі працюватимуть до початку комендантської години.

"Спілкувалися з цього приводу з Олександром Мамаєм. Вважаю, що це потрібно зробити аби люди ввечері бачили куди йти. Особисто пройшовся надвечір  вулицями міста і, так, це дуже небезпечно. Нині не всюди зроблені пішохідні доріжки та супутня дорожня інфраструктура. Тому вже незабаром освітлення працюватиме на основних вулицях міста, щоб люди змогли уникнути небезпечних дорожніх ситуацій" - підсумував голова ПОВА.

Нагадаємо, що у період комендантської години потрібно дотримуватися правил світломаскування. Також протягом цього часу забороняється перебувати на вулицях, громадських місцях та користуватись транспортом особам без спеціальних перепусток. Лише у разі небезпеки під час комендантської години люди можуть безперешкодно прямувати до найближчих бомбосховищ чи укриттів. Але при собі обов'язково потрібно мати паспорт або інший документ, що посвідчує особу.