Полтавщина готова до опалювального сезону на 99,4%

25 жовтня 2022 0
Яніна Климань
Готовність Полтавської області до опалювального сезону становить 99,4 %.

24 жовтня начальник Управління житлово-комунального господарства обласної військової адміністрації Едуард Рева повідомив, що Полтавська область готова до опалювального сезону на 99,4 %. Нині продовжують заходи щодо відновлення систем центрального теплопостачання у Кременчуці, в регіоні опалювальний сезон почнеться за графіком.

Наразі комплексно на 100% підготовлені до функціонування в осінньо-зимовий період житлові будинки, заклади соціальної сфери, освіти, охорони здоров’я.  Також підготовлена техніка для доріг, водопровідно-каналізаційна система. Загальний обсяг коштів, витрачених на виконання підготовчих та ремонтних робіт на об’єктах теплопостачання, становить 138,01 млн грн.

Відремонтували та замінили 25 котлів, встановили насоси, автоматику. Відремонтували та перевірили близько 11 км тепломереж. Встановили 66 вузлів обліку гарячого  водопостачання в житлових будинках.

Нині опалювальний сезон розпочали в громадах Полтави, Миргороду, Гадяча, Пирятина, Лубен, Карлівки, Великої Багачки, Решетилівки, Котельви, Машівки, Гребінки.

Опалення в громадах увімкнули насамперед для того, щоб зменшити навантаження на енергосистему.