У Полтавській області батько побив свого одномісячного сина

28 травня 2024 0
Яніна Климань
У Кременчуцькому районі немовля доставили до лікарні з травмами, наразі він перебуває у реанімації. До побоїв причетний 26-річний батько дитини.

27 травня близько 10:00 поліціянтам надійшла інформація від медиків про виявлені поранення в одномісячного немовляти. Дитину негайно доставили до Кременчуцької дитячої лікарні, де вона наразі перебуває в реанімаційному відділенні.

На місце події прибули ювенальні поліціянти та слідчо-оперативна група поліції Глобинської громади. Травми немовляті міг спричинити 26-річний батько. Наразі обставини побиття хлопчика з’ясовує слідство. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції Полтавщини.

За цим фактом внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 122 Кримінального кодексу України (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження). Також вирішують питання щодо відкриття кримінального провадження за статтею 166 Кримінального кодексу України - злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування.

Довідково: 

Санкція частини 1 статті 122 Кримінального кодексу України  передбачає виправні роботи на строк до двох років або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років. 

Санкція статті 166 Кримінального кодексу України передбачає обмеження волі на строк від двох до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.