На Полтавщині госпіталізували дев'ятимісячну місячну дитину з підозрою на перелом кістки

05 травня 2022 0
Яніна Климань
У Кременчуці поліціянти виявили нетверезу жінку із двома дітьми. У дев'ятимісячної дівчинки запідозрили наявність перелому лівої тім’яної кістки.

3 травня патрульні Кременчука отримали повідомлення від місцевих жителів, що в громадському місці перебуває нетвереза жінка з двома малолітніми дітьми.

На місці, поліціянти виявили жінку, яка знаходилася в стані сп’яніння, а поруч з нею перебували дев’ятимісячна і трирічна дівчинки.

Стосовно порушниці склали адміністративні матеріали за  ч. 2 ст. 178 (Поява в громадських місцях у п’яному вигляді) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Дітей доставили до лікарні для обстеження стану їх здоров’я.  

Під час обстеження дев’ятимісячної дівчинки лікарі запідозрили наявність у неї  перелому лівої тім’яної кістки. Стан здоров’я старшої дівчинки - задовільний.

Наразі слідчі поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури, відкрили кримінальне провадження щодо злісного невиконання матір’ю своїх обов’язків.

Наразі обставини, за яких отримала поранення дитина, з’ясовує слідство.

Як повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції Полтавщини, встановили, що мати дітей раніше вже потрапляла в поле зору соціальних служб та поліції та перебувала на обліку. Жінку неодноразово притягували до адміністративної відповідальності за невиконання батьківських обов’язків. Вона має ще трьох старших дітей, які, за ініціативи соціальних служб, на даний час із нею не проживають.

За цим фактом розпочали кримінальне провадження  за ст. 166 (Злісне невиконання батьками, опікунами чи піклувальниками встановлених законом обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Згідно з санкцією статті жінці може загрожувати покарання у вигляді обмеження волі на строк від двох до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.