У жителів Диканського району ламаються машини через понівечені дороги

11 березня 2021 0
Головна дорога Диканського району розбита. Через це автівки місцевих жителів постійно ламаються. Зробити ремонт планують вже цього року, але такі обіцянки місцеві чують вже майже десять років.

Ями, каміння та багнюка – такий вигляд має головна дорога у між селом Байраки та Велика Рудка Диканського району. Щодня цим шляхом їздить сотні автівок. Місцеві жителі кажуть, що проїхати тут майже неможливо, машини постійно ламаються.

"На роботу їхав, у яму влетів, колесо бахнуло, пробилося", – сказав водій Сергій Гальченко.

"Їздити дуже погано, дорога не робиться, мабуть, років десять", – додав водій Олександр Баранюк.

"Тут дороги не годяться. Я телефонував у "Агентство місцевих доріг". Кажуть: немає бюджету на цей рік на ці дороги. Уявіть, що буде ще пізніше", – зауважив місцевий житель Юрій Волошин.

У цьому місці дорогу почали ремонтувати минулого року, але вона знову понівечена. 

У сільраді говорять, що доробити дорогу планують вже цього року. Але попри щорічні обіцянки, місцеві жителі говорять, що ремонту чекають близько десяти років.

"Цього року заплановані роботи Велика Рудка – Байрак – Долина. Заплановано на 2021 рік, як тільки погодні умови будуть для належної роботи", – розповів Диканський селищний голова Сергій Давиденко. 

Фінансування ремонту доріг Полтавщини зменшилося на 13 з половиною відсотків.

"Автомобільна дорога Велика Рудка – Байрак – Долина, "Агентству місцевих доріг" в перелік пропозицій щодо ремонтів керівництво Диканської громади не подавало, зараз це питання вирішується чи включати її до списку", – сказав начальник відділу ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг Владислав Чичкань. 

Однак рішення має пройти профільні депутатські комісії облради. Це стосується і ремонту інших доріг Диканського району.

Ірина Яременко, Максим Страшко, Сергій Купровський, PTV Полтавське Телебачення