Незабаром на Полтавщині почнуть збільшувати тривалість комендантської години

09 липня 2022 0
Олександра Іоффе
Очільник ПОВА поділився умовами, за яких комендантська година триватиме довше.

Вже за місяць, ближче до осені, на Полтавщині почнуть поступово збільшувати тривалість комендантської години. Про це 7 липня повідомив голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін під час свого щотижневого брифінгу для представників регіональних ЗМІ.
Таке рішення він пояснив тим, що початок комендантської доби залежить від тривалості світлового дня. Адже у темну пору доби військовим та правоохоронцям важче підтримувати безпеку та протидіяти імовірним ДРГ.
Однак, на найближчому засіданні Ради оборони області це питання не підійматимуть. А отже тривалість комендантської години протягом наступних кількох тижнів буде сталою.
“Наразі ми не плануємо збільшувати або зменшувати тривалість комендантської години. Також не розглядаємо питання щодо зміни часу продажу алкоголю. На сьогодні вже всі звикли до такого графіку і скорегували свою роботу відповідно до цих обмежень”, – зазначив Дмитро Лунін.
Зауважимо, що це вже не перша спроба полтавців вплинути на голову ПОВА та змінити тривалість комендантської години. Щотижня журналісти та жителі області звертаються у ПОВА та особисто до її очільника. Однак, як зауважив Дмитро Лунін, у цьому питанні він готовий дослухатися виключно до військових та правоохоронців і лише за їхньої згоди можна очікувати зміну рішення з цього питання.
Нагадаємо, що нині комендантська година на Полтавщині діє з 22:00 до 05:00, а міцний алкоголь в магазинах продають лише у період з 12:00 до 18:00.