На Полтавщині засудили жінку, яка ошукала іншу під приводом ворожіння

06 січня 2021 0
Ольга Семенко
Суд виніс вирок шахрайці, яка ошукала жительку Полтавщини, заволодівши її грошима та прикрасами.

Рік іспитового строку отримала жінка, яка ошукала жительку Полтавщини. Відповідний вирок ухвалив Карлівський районний суд Полтавської області. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як вказано в реєстрі, обвинувачена – уродженка Російської Федерації, ромської національності, раніше не судима.

На початку вересня 2017 року вона запевнила потерпілу, що зможе допомогти їй ворожінням та усуне хворобу її малолітнього сина. Обвинувачена переконала жінку передати цінні речі та гроші, внаслідок чого остання добровільно передала їй 5000 грн, срібний ланцюжок з хрестиком, срібну каблучку з сережками, три золоті ланцюжки, два золоті хрестики, три золоті обручки, дві пари золотих сережок, три золоті жіночі каблучки, чоловічий золотий перстень з діамантом. Ювелірні вироби обвинувачена продала невідомим особам, а виручені за них кошти використала для власних потреб, завдавши потерпілій 23343 грн матеріальної шкоди.

Дії жінки кваліфікували за ч. 2 ст. 190 (Заволодіння чужим майном шляхом обману або зловживання довірою (шахрайство), вчинене повторно) Кримінального кодексу України.

27 листопада 2020 року обвинувачена та потерпіла уклали угоду про примирення. Обвинуваченій призначили рік позбавлення волі та звільнили від відбування покарання з іспитовим строком. Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.