Директор Лубенської компанії привласнив собі кошти, які виділили на ремонт бомбосховища

01 липня 2023 0
Максим Михайліченко
Директор Лубенської компанії, яка проводила ремонт в одному із закладів освіти, привласнив собі 50 тис. грн: він вносив у звіт неправдиву інформацію.

Правоохоронці Полтавщини підозрюють директора будівельної компанії з Лубен, у підробці офіційних документів та отриманні коштів за невиконану частину будівельних робіт в укритті одного із закладів освіти. Фігуранту вже вручили підозру у вчиненні двох правопорушень.

Головне управління Національної поліції в Полтавській області повідомляє, досудове розслідування встановило, що директор цієї компанії уклав договір з освітнім закладом Лубенської міської ради на ремонт бомбосховища. При внесені відомостей про виконану роботу чоловік вказав неправдиву інформацію. Він написав викривлену інформацію про реальний обсяг наданих послуг та використаних будівельних матеріалів. Завдяки цьому він отримав на 50 тис. грн більше.

Аферу з ремонту укриття в умовах воєнного стану викрили правоохоронці.

Наразі директору компанії повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 191 (Заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинені в умовах воєнного стану) та ч. 1 ст. 366 (Складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей) Кримінального кодексу України.

Фігуранту загрожує покарання – позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.