Водія полтавської маршрутки оштрафували на 17 000 грн за порушення правил карантину

06 квітня 2021 0
Яніна Климань
У Полтаві водія маршрутки зобов’язали сплатити штраф за порушення карантинних обмежень.

У Полтаві водій, який порушив правила карантину щодо людей отримав 17 000 грн штрафу. Цю постанову ухвалив Октябрський районний суд Полтави. Це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як вказано в повідомленні, 19 березня близько 8:00 у Полтаві на вулиці Небесної Сотні, 13, водій керуючи транспортним засобом "Богдан А-09202" здійснював регулярні пасажирські перевезення на міському маршруті №52 "Південний вокзал-Центр-Зигіна-Алмазний-Південний вокзал".

Чоловік перевозив 49 пасажирів, тоді як, згідно з технічною характеристикою кількість місць для сидіння 23 разом із місцем водія.

Згідно з цим, він порушив постанову "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" та скоїв адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У зв’язку з цим, суд постановив водія визнати винним у скоєнні адміністративного правопорушення і стягнути з нього штраф у розмірі 17 000 грн.

Крім штрафу, з нього стягнуть 454 грн судового збору.