Засудили жінку, яка у Полтавському районі викрала 500 кг корисних копалин

18 листопада 2021 0
Олена Кулага
До умовного терміну засудили жінку, яка викрала десять мішків глини.

Рік іспитового строку отримала мешканка Полтавського району, яка у кар’єрі розташованому поблизу села Балясне Диканської територіальної громади, не маючи спеціального дозволу, накопала вогнетривку глину. Відповідний вирок ухвалив Диканський районний суд. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як вказано в реєстрі, 8 жовтня 2021 року обвинувачена за допомогою лопати та пластикового відра накопала з поверхневого шару кар`єру, та помістила в десять поліетиленових мішків, вогнетривку глину загальною масою 500 кг. Глина відповідно до висновку експерта належить до корисних копалин загальнодержавного значення.

В судовому засіданні обвинувачена свою винуватість у вчиненні злочину визнала повністю та пояснила, що глина їй була необхідна для використання у власному господарстві.

Дії жінки кваліфікували за ч. 2 ст. 240 (Незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення) Кримінального кодексу України. Їй призначили рік позбавлення волі та звільнили від відбування основного покарання з іспитовим строком.

Крім того, з обвинуваченої мають стягнути на користь держави 13 728 грн – витрати на проведення експертиз.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

фото: прокуратура Полтавської області