Полтавська область потрапила до "помаранчевої" карантинної зони - МОЗ

23 лютого 2022 0
Тетяна Наказненко
Згідно з оновленим карантинним зонуванням регіонів, Полтавська область потрапила до "помаранчевої" зони карантину.

Згідно з оновленими індикаторними показниками для визначення регіонів зі значним поширенням COVID-19, станом на 23 лютого Полтавська область опинилася у "помаранчевій" карантинній зоні. Відповідну інформацію опублікували на офіційному сайті Міністерства охорони здоров’я України. 

Також у помаранчевій зоні перебувають Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Київська, Кіровоградська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Тернопільська, Херсонська, Черкаська, Чернігівська області та місто Київ.

У "жовтій" карантинній зоні - Львівська, Харківська та Чернівецька області. "Червоними" лишаються Закарпатська, Івано-Франківська, Луганська, Рівненська, Хмельницька області.

"Помаранчевий" рівень епідемічної небезпеки є попереджувальним рівнем, який свідчить про ускладнення епідемічної ситуації в регіоні, що може призвести до запровадження посилених обмежувальних протиепідемічних заходів.   

Під час помаранчевої карантинної зони забороняється:

- масові заходи за участі понад 20 осіб; - робота закладів розміщення (хостели, туристичні бази тощо), окрім готелів;

- планові госпіталізації в лікарнях; - робота спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури;

- прийом нових змін в дитячі табори;

- обмеження жовтої і зеленої зон зберігаються.

Водночас обмеження жовтого рівня епіднебезпеки не будуть застосовуватися, якщо всі учасники (відвідувачі) та щонайменше 80% організаторів масових заходів, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть “жовтого” чи “зеленого” COVID-сертифікату.