На Полтавщині експосадовець Держгеокадастру передав незаконно земельні ділянки підприємцям, спричинивши 2 млн грн збитків

09 вересня 2022 0
Яніна Климань
У Полтавській області колишнього високопосадовця Держгеокадастру підозрюють у незаконній передачі у власність земель лісового фонду. Це спричинило понад 2 млн грн шкоди.

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури колишньому високопосадовцю Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області, який наразі обіймає посаду в Державній службі України з питань геодезії, картографії та кадастру, повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило державним інтересам тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364) Кримінального кодексу України

За інформацією Полтавської обласної прокуратури, у 2021 році колишній посадовець видав накази про передачу у власність фізичних осіб земельних ділянок лісового фонду, які перебували у користуванні державного лісогосподарського підприємства. Розташовані землі на території Полтавського району, їхня загальна площа – понад 15,5 га.

Надалі вказані земельні ділянки розорено, а лісові насадження знищено, унаслідок чого державі спричинили шкоду на загальну суму понад 2 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.