За добу на Полтавщині промислові рибалки незаконно виловили риби на майже 400 тис. грн

11 листопада 2021 0
Тетяна Наказненко
За добу у Кременчуцькому водосховищі промислові рибалки незаконно виловили риби майже на 400 тис. грн.

10 листопада під час проведення рибоохоронних заходів інспекторським складом Полтавського рибоохоронного патруля виявили та задокументували десять порушень, в тому числі вісім, здійснених промисловими рибалками.

Як повідомили у пресслужбі Полтавського рибоохоронного патруля, із загальної кількості порушень:

4 – грубих порушень Правил промислового рибальства, зокрема вилов риби непромислового розміру, заборонений до вилову вид водних біоресурсів, здійснення промислового лову сітками із забороненим кроком вічка 55*55 мм, 36*36 мм (ч. 4 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення);

4 – порушень Правил промислового рибальства користувачами водних біоресурсів, зокрема здійснення промислового лову за відсутності посвідчення рибалки, із ставною сіткою без бірки та з не включеним GPS-трекером (ч. 3 ст. 85 КУпАП);

2 – акти виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений.

У результаті, промисловим рибалкам вдалося добути риби загальною вартістю понад 388 тис. грн.

Згідно з повідомленням пресслужби, знаряддя, засоби вчинення правопорушення, а також незаконно добуті водні біоресурси вилучили до рішення суду.

У всіх випадках виявлених порушень склали протоколи про адміністративні правопорушення та акти виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений.

фото: пресслужба Полтавського рибоохоронного патруля