262 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 12 листопада

12 листопада 2022 0
Дар'я Жученя
Обстріли Дніпропетровщини та Харківщини, звільнення Херсона, втрати ворога: головне станом на ранок 12 листопада.

У ніч з 11 на 12 листопада росіяни обстрілювали Нікопольський район Дніпропетровської області. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

Тримали під прицілом три громади - Марганецьку, Червоногригорівську та Нікопольську. Били "Градами" та важкою артилерією. Є руйнування житлових будинків. Деталі обстрілів уточнюються.

11 листопада ворог обстрілював населені пункти Куп'янського, Чугуївського та Харківського районів Харківщини. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

У Салтівському районі Харкова на касетному боєприпасі підірвалися та отримали поранення двоє хлопців 15 та 12 років. Їх госпіталізували.

В Чугуївському районі внаслідок обстрілів окупантів отримала поранення 80-річна жінка. Її доправили до лікарні.

Українські спеціальні підрозділи зайшли у тимчасово окупований Херсон. Місто ще не повністю очистили від ворожої присутності, та самі херсонці вже прибирають з вулиць та будівель російську символіку і будь-які сліди перебування окупантів. Про це 11 листопада у вечірньому зверненні повідомив Президент України Володимир Зеленський.

Більше ніж 1259 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії росії. Станом на ранок 12 листопада офіційне число дітей-жертв за добу не змінилося - 430. Не зазнали змін і дані щодо поранених - понад 829.

Загальні бойові втирати ворога станом на ранок 12 листопада: