Осінній призов: з Полтавщини планують відправити на строкову службу майже 800 осіб

19 липня 2021 0
Тетяна Наказненко
У Полтавській області протягом осіннього призову на військову строкову службу планують відправити майже 800 призовників.

Протягом жовтня-грудня 2021 року у Полтавській області триватиме осінній призов на строкову військову службу. Згідно з повідомленням на сайті Полтавської обласної державної адміністрації, з області планують призвати близько 800 осіб.  

Під час весняного призову, що тривав протягом березня-червня з Полтавщини до лав Збройних сил України та інших військових формувань направили 544 особи.

Утім, зафіксували порушення з боку осіб призовного віку. З березня до червня правоохоронці порушили 22 кримінальні провадження за ознаками ст. 335 Кримінального кодексу України (Ухилення від призову на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу). Із них шість направили до суду, дев’ять закрили й сім перебувають у провадженні. Понад 30 громадян притягнули до адміністративної відповідальності за ст. 210 (Порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку) Кодексу України про адміністративні правопорушення, йдеться у повідомленні.