Від початку війни на Полтавщині перевірили майже 1000 магазинів, аптек та заправок на дотримання цін

31 грудня 2022 0
Яніна Климань
У Полтавській області після введення військового стану, перевірили майже 1000 суб’єктів господарювання на дотримання цін на соціально значущі продукти: порушення встановили в кожному другому закладі.

З початку введення військового стану в Україні, на гарячу лінію Головного управлінням Держпродспоживслужби в Полтавській області та Полтавської обласної військової адміністрації, почалили надходити звернення від місцевих жителів щодо врегулювання цін у магазинах.

ФахівціДержпродспоживслужби здійснили майже тисячу контрольних заходів за встановленням суб’єктами господарювання роздрібної  торгівлі  цін на соціально значущі товари. Переважна більшість повідомлень стосувалася зростання цін на продукти харчування та пальне.

Порушення законодавства по ціноутворенню встановили в кожному другому суб’єкту господарювання, повідомили у Полтавській ОВА.

Для забезпечення цінової стабільності на основні продовольчі товари, лікарські засоби та пальне на території області, спеціалісти працюють у 45 робочих групах, які створилиоргани місцевого самоврядування.

У складі територіальних робочих группровели194 контрольних заходи на дотримання суб’єктами господарювання порядку формування цін на соціально значущі продукти. У 118 об’єктах виявили порушення, що становить 61%.

Після перевірок ціни знизили до економічно обґрунтованого  рівня.