На Полтавщині судитимуть жінку, яка незаконно вирощувала та продавала тютюн

09 квітня 2024 0
Дарина Омелич
Бюро економічної безпеки у Полтавській області завершило досудове розслідування щодо незаконного виготовлення та продажу тютюну.

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Полтавській області викрили жительку Кременчуцького району, яка у власному подвір’ї обладнала цех, де незаконно працював повний цикл переробки тютюну. 

До злочинної діяльності жінка залучила ще трьох фігуранток. 

Без спеціальних дозволів готову фасовану продукцію реалізовували  на вагу у невеликих кіосках та надсилали покупцям до Дніпропетровської, Житомирської, Київської областей. 

Оплату за товар приймали готівкою та на банківську картку організаторки схеми. Частину виручки жінка витратила на придбання автомобіля, таким чином легалізувавши доходи одержані злочинним шляхом. 

Під час обшуків детективи вилучили гроші, отримані від злочинної діяльності, сировину, обладнання та незаконно виготовлений тютюн.

Наразі на вилучене майно наклали арешт. Матеріали справи з обвинувальним актом направили до суду. Досудове розслідування кримінального провадження за ч. 2, 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 1, 2 ст. 204, ч. 1 ст. 209 Кримінального Кодексу України здійснювали детективи ТУ БЕБ у Полтавській області.