На Полтавщині викрили чоловіка, який намагався відкупитися від поліціянтів

25 травня 2021 0
Яніна Климань
У Полтавській області чоловік намагався відкупитися від поліціянтів, щоб уникнути адмінвідповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Житель Котелевської громади намагався уникнути адміністративної відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. Чоловіка викрили під час надання неправомірної пропозиції начальникові сектору поліцейської діяльності №1 (Котельва) Полтавського райуправління. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції Полтавщини.

Встановили, що за кошти 33-ріний чоловік хотів, щоб закрили провадження у справі про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 130 (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Наразі триває досудове розслідування за ч. 3 ст. 369 (пропозиція чи обіцянка службовій особі, яка займає відповідальне становище, надати неправомірну вигоду за вчинення в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища)  Кримінального кодексу України.

Вирішують питання щодо повідомлення чоловікові про підозру у скоєнні злочину.