На Полтавщині, під час пожежі в багатоповерхівці, загинули троє людей

22 січня 2022 0
Олена Кулага
У Кременчуці під час пожежі загинули троє людей. Чотирьох мешканців будинку надзвичайники врятували за допомогою автодрабини.

21 січня о 19:50 до служби порятунку 101 надійшло повідомлення про пожежу у дев’ятиповерховому житловому будинку на вулиці Чумацький шлях у Кременчуці.

Як повідомила пресслужба Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій Полтавської області, займання виникло у квартирі на четвертому поверсі. Через сильне задимлення рятувальники працювали в апаратах захисту органів дихання та зору.

Вогонь знищив домашнє майно, меблі, вікна, вхідні двері даної квартири та сусідньої квартири, вхідні двері тамбуру двох квартир, електролічильники чотирьох квартир, дроти кабельного телебачення та інтернету з четвертого до сьомого поверху. Крім того, пошкоджено двері ліфтової шахти на четвертому поверсі, облицювання стін та стелі квартири та під’їзду.

За допомогою автодрабини надзвичайники врятували чотирьох людей, серед яких двоє дітей. 30 мешканців під’їзду евакуювали.

У квартирі, в якій сталося загоряння, виявили жінку без ознак життя. Як встановили згодом, загибла – 67-річна власниця помешкання. Також, під час проведення евакуації, у квартирі на дев'ятому поверсі, виявили тіла 52-річного чоловіка та 45-річної жінки. Тіла загиблих направили на судово-медичну експертизу до четвертої міської лікарні Кременчука, для встановлення причини смерті.

Пожежу локалізовано о 21:09, ліквідували о 22:02. До гасіння залучили від ДСНС 16 чоловік особового складу та чотири одиниці техніки. 

Як повідомила пресслужба Головного управління нацполіції Полтавської області, за цим фактом слідчий підрозділ поліції, під процесуальним керівництвом Кременчуцької окружної прокуратури, розпочав кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, якщо воно спричинило виникнення пожежі й загибель людей, майнову шкоду в особливо великому розмірі або інші тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. 

Причини та обставини пожежі й загибелі людей наразі встановлює слідство.

фото: ГУ ДСНС Полтавської області та Telegram "Труха Кременчук"