На Полтавщині засудили чоловіка, який незаконно отримав майже 9 000 грн допомоги по безробіттю

19 липня 2021 0
Тетяна Наказненко
У Полтавській області засудили чоловіка, який перебуваючи на обліку у центрі зайнятості, працював на підприємстві та отримував допомогу по безробіттю. Таким чином, він завдав державі майже 9 000 грн збитків.

200 годин громадських робіт призначили чоловікові, який незаконно отримав майже 9 000 грн допомоги по безробіттю. Відповідний вирок виніс Гадяцький районний суд, який оприлюднили в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з текстом вироку, 13 квітня 2020 року обвинувачений зареєструвався в Гадяцькій міськрайонної філії Полтавського обласного центру зайнятості, як такий, що шукає роботу та цього ж дня йому надали статус безробітного і призначили допомогу по безробіттю.

Однак, чоловік з 1 вересня до 30 жовтня 2020 року працював у товаристві з обмеженою відповідальністю "АГРОТЕХ-ГАРАНТІЯ", де отримував зарплатню. Про це він не повідомив центр зайнятості. Таким чином, обвинувачений отримав 8 766 грн допомоги по безробіттю, чим завдав державі в особі Полтавського обласного центру зайнятості майнову шкоду на вказану суму.

31 травня 2021 року обвинувачений та представник потерпілого уклали угоду про примирення у кримінальному провадженні.

Суд визнав винним чоловіка у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 (заволодіння чужим майном, шляхом обману (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Також його зобов'язали, згідно з угодою про примирення, добровільно відшкодувати збитки Гадяцькій міськрайонній філії Полтавського обласного центру зайнятості в сумі 8 766 грн до 30 грудня 2021 року.