На Полтавщині на 34 відсотки зменшилася кількість шлюбів

19 лютого 2021 0
Майже втричі зменшилася кількість весіль в Україні за останні 30 років. Полтавці стали також рідше одружуватися. У 2019 році на Полтавщині зареєстрували відносини 8071 пара, а у 2020 році кількість зменшилася до 5351.

Леся та Руслан Руді познайомилися на роботі три роки тому. Нещодавно вирішили узаконити свої стосунки. Пишного весілля не планували, тож будуть святкувати з найріднішими. 

"На роботі зустрілись, якось працювали, працювали й вирішили дійти до цього моменту в житті, тобто узаконити наші відносини. У сімейному колі будемо. Святкувати дуже не думали. Не знаю, десь, мабуть, із місяць точно готувалися", – розповіли Леся та Руслан Руді, молодята.

На Полтавщині за останній рік на 34 відсотки зменшилася кількість шлюбів. У 2019 році зареєстрували свої стосунки 8071 пара, а у 2020, їх кількість зменшилась до 5351. Основною причиною зменшення кількості шлюбів соціологи називають пандемію, та те, що зараз на перший план у молодого покоління виходить карʼєра та економічна стабільність.

"Зараз молодь дивляться на приклад інших країн, у тому числі і європейських, тому хочуть отримати економічну свободу, для того, щоб надалі можна було забезпечити свою сімʼю. Частіше пишні церемонії влаштовують для молодих людей, а більш скромні обирають ті, хто одружується не в перше", – розповіла Євгенія Козун, соціологиня.

Через те, що зменшилася кількість одружень, розлучень на Полтавщині також поменшало.

Марина Голега, Станіслав Авдєєв, PTV Полтавське Телебачення