Прокуратура пред'явила позов до однієї з МЦЛ на Полтавщині, через порушення процедури закупівель

07 липня 2021 0
Прокуратура Полтавської області позивається до Гадяцької міської центральної лікарні та товариства "КВА" з метою забезпечення раціонального використання бюджетних коштів.

Полтавська обласна прокуратура пред’явила позовну заяву про визнання недійсними результатів закупівель і договорів підряду на загальну суму 12 млн грн до комунального некомерційного підприємства "Гадяцька міська центральна лікарня" та товариства з обмеженою відповідальністю "КВА".

Як повідомили в пресслужбі Полтавської обласної прокуратури, підставою до подання позову стало оголошення 2 липня 2020 року "Гадяцькою ЦРЛ"  проведення закупівлі "Капітальний ремонт приймального відділення КНП Гадяцької ЦРЛ". 

Відповідно до тендерних пропозицій електронною системою "Prozorro", економічно вигіднішою пропозицією для проведення ремонту в лікарні стала пропозиція виробничо-комерційного підприємства "Авангард-Н" із ціною 6,7 млн грн.

3 серпня 2020 року замовник відхилив пропозицію "Авангард-Н", не надавши відповіді на останню пропозицію, та обрав переможцем товариство "КВА", яке запропонувало виконати роботи за 8 млн грн, тобто на 1,3 млн грн дорожче.

7 жовтня 2020 року ревізори Управління Північно-Східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області провели моніторинг вказаної закупівлі та виявили ряд порушень при укладанні угоди. 

Натомість уповноважені особи Гадяцької МЦЛ договір з товариством "КВА" про закупівлю не розірвали, а згодом вартість робіт з проведення капітального ремонту приймального відділення лікарні зросла на 4 млн грн. Договір про збільшення вартості ремонту на 4 млн грн уклали без проведення відкритих торгів.

Наразі товариство "КВА" продовжує виконувати роботи з ремонту лікарні шляхом укладення договорів за переговорною процедурою.

На сайті прокуратури Полтавської області йдеться, що пред’явлення позову повинно забезпечити раціональне використання бюджетних коштів адміністрацією лікарні в майбутньому і жодним чином не вплине на роботу лікарні та не зупинить надання медичних послуг

фото: hadiach.city