У Полтавській області 31-річний чоловік вимагав гроші з односельця та підпалив його майно

24 лютого 2023 0
Дар'я Жученя
У Миргородському районі місцевий житель вимагав з односельця 100 тис. грн та підпалив його нежитлову будівлю.

31-річний житель Великобагачанської громади Миргородського району надсилав на телефон односельця СМС з погрозами від нібито агресивно налаштованих кредиторів, щоб змусити чоловіка віддати 100 тис. грн уявного боргу. Про це 23 лютого повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції Полтавщини.

Чоловік прагнув коштом односельця покрити власні боргові зобов’язання. З іншого мобільного номера фігурант надсилав односельцю однотипні повідомлення з вимогами "від невідомих" та погрозами.

Шантаж тривав майже півтора місяця. Не отримавши бажаного результату, фігурант влаштував пожежу в нежитловій будівлі потерпілого.

31-річному фігуранту інкримінують вимогу передачі чужого майна з погрозою його знищення, вчинену в умовах воєнного стану, та умисне пошкодження чужого майна шляхом підпалу.

17 лютого досудове розслідування кримінального провадження завершили та спрямували обвинувальний акт до суду.

Санкція ч. 4 ст. 189 (вимагання, вчинене в умовах воєнного стану) та ч. 2 ст. 194 (Умисне пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу) Кримінального кодексу України передбачає від трьох до 10 років позбавлення волі.