ДБР повідомило про підозру начальнику районного військкомату, який до втрати свідомості побив військового

08 серпня 2023 0
Максим Михайліченко
Керівнику районного військкомату на Полтавщині повідомили про підозру. Чоловік, через особисту неприязнь, побив до втрати свідомості військового.

Співробітники Державного бюро розслідувань на Полтавщині повідомили про підозру начальнику одного з районних відділів територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Інформацію про це надали у пресслужбі Держбюро розслідувань.

Під час розслідування встановили, що начальник районного ТЦК та СП, разом з іншими двома військовими, побили підлеглого військового до втрати свідомості.

Мотивом цьому послужила особиста неприязнь до потерпілого. Підлеглий відкрито казав про конфлікти які відбуваються всередині колективу.

Посадовець взяв із собою головного сержанта та солдата, безпосереднім керівником яких був потерпілий. На двох автомобілях близько опівночі вони під’їхали до будинку потерпілого та викликали його телефоном на розмову.

Коли чоловік вийшов з будинку, його оточили і після словесної перепалки почали бити. Більшість ударів припали на тулуб та голову. Побиття тривало навіть після того, як він впав на землю.

Унаслідок побиття потерпілий втратив свідомість, а після того, як прийшов до тями, толедве зміг зайти до своєї квартири. Сусіди, що побачили його стан, викликали швидку допомогу.

У лікарні в чоловіка діагностувати численні забої, струс головного мозку, забійну рвану рану голови та надірване вухо.

Начальнику районного ТЦК та ще одному учаснику побиття було оголошено про підозру у перевищенні службових повноважень та застосуванні погроз або насильства відносно начальника.

Питання стосовно оголошення підозри третьому учаснику побиття знаходиться на розгляді.

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років.