На Полтавщині повідомили про підозру державній реєстраторці, яка незаконно надала стадіон у власність благодійного фонду

10 січня 2024 0
Яніна Климань
Державна реєстраторка надала право власності одному із благодійних фондів на стадіон, який перебував у спільній власності Карлівської територіальної громади.

Повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень державній реєстраторці відділу організації надання адміністративних послуг Виконавчого комітету однієї із сільських рад Полтавського району.

Як повідомили у Головному управлінні Нацполіції Полтавщини, у 2020 році розпочали кримінальне провадження через діяльність державного реєстратора на території міста Карлівки. 

Жителька Полтавського району, яка обіймала посаду державного реєстратора, у 2020 році зареєструвала право власності на стадіон у місті Карлівка на користь одного із благодійних фондів. Хоча стадіон перебував у спільній власності Карлівської територіальної громади.

Також жінка причетна до кількох кримінальних правопорушень. Їй повідомили про підозру та вирішують питання щодо обрання запобіжного заходу.

За цим фактом здійснюють досудове розслідування кримінального провадження з правовою кваліфікацією, передбаченою ч. 1 ст. 362 (Несанкціонована зміна інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах, вчинена особою, яка має право доступу до неї) та ч. 3 ст. 365-2 (Зловживання своїми повноваженнями державним реєстратором з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

У разі визнання вини судом підозрюваній може загрожувати позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна або без такої.

Фото: ГУ Нацполіції Полтавщини