На Полтавщині керівнику ТОВ повідомили про підозру в незаконному посіві понад 230 млн нарковмісних рослин. ФОТО. ВІДЕО

24 листопада 2021 0
Тетяна Наказненко
Керівника ТОВ на Полтавщині підозрюють у незаконному посіві понад 236 млн нарковмісних речовин на земельних ділянках площею близько 300 га.

Слідчі поліції задокументували протиправну діяльність керівника  одного з товариств з обмеженою відповідальністю, який, не маючи ліцензії на право провадження господарської діяльності зі зберігання, перевезення, знищення, культивування нарковмісних рослин, на початку квітня 2021 року незаконно посіяв понад 236 мільйонів рослин снотворного маку на земельних ділянках, що розташовані у Кременчуцькому районі, загальною площею близько 300 га.

На рослини маку, які були на земельних ділянках, суд наклав арешт, повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції Полтавщини Однак, всупереч рішенню суду, керівник ТОВ дав команду скосити рослини з подальшим їх подрібненням на місці, таким чином знищивши арештоване майно.  

Далі під час санкціонованих обшуків у складських приміщеннях у Кременчуці виявили насіння маку, яке утворилося під час знищення рослин, частина якого містила особливо небезпечний наркотичний засіб – макову солому. Ухвалами слідчого судді Октябрського районного суду Полтави на виявлене насіння маку загальною вагою близько 125 тонн наклали арешт.

Слідчі поліції керівнику товариства з обмеженою відповідальністю повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) та ч. 1 ст. 388 (Незаконні дії щодо майна, на яке накладено арешт) Кримінального кодексу України та підготували клопотання про обрання йому запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії.