У Миргороді двох людей оштрафували за порушення правил карантину

03 листопада 2020 0
У Миргороді двом людям призначили штрафи за порушення правил щодо карантину людей.

Суддя Миргородського міськрайонного суду призначив штрафи двом людям за порушення правил карантину. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Згідно з постановами, одного з них оштрафували на 34 000 грн, іншого — на 17 000 грн.

34 000 грн штрафу призначили ФОПу, у магазині якого продавчиня за прилавком здійснювала торгівлю без маски та одноразових рукавичок, у журналі вимірювань температури останній запис за липень 2020 року, місце для обробки рук спиртовими антисептиками не організовано, вологе прибирання приміщення та контактних поверхонь здійснюється без використання дезінфекційних засобів, контейнер для збору відпрацьованих засобів індивідуального захисту без кришки та одноразового поліетиленового пакета.

На 17 000 оштрафували співробітницю Миргородської ЗОШ І-ІІІ ст. №9, яка порушила умови самоізоляції. У судовому засіданні жінка вину в скоєнні адміністративного правопорушення не визнала, пояснила, що їй треба було терміново придбати ліки для чоловіка, який лежав в інфекційному відділенні та був у важкому стані. Оскільки в неї була безвихідна ситуація, тому змушена була поїхати до аптеки, бо хвилювалася та боролася за життя чоловіка. Результатів аналізу на підтвердження коронавірусу не було, вона не знала що в неї позитивний результат. Додатково пояснила, що не виходила з будинку, просто вийшла по сходах до під'їзду з будинку, щоб забрати ліки.