Полтавці скаржаться на ветклініку, де загубили їхню собаку

21 грудня 2021 0
Полтавці скаржаться, що віддали собаку у ветеринарну клініку на стерилізацію, однак забрати додому його вже не змогли. Адже їм сказали, що пес втік. Пошуком собаки займаються волонтери та власники чотирилапого вже понад тиждень..





Семимісячна Хеллі – собака, якою понад пів року опікувалися волонтери. Тварину віддали на стерилізацію у ветеринарну клініку, проте наразі вона зникла.

За словами волонтерів, до клініки на процедуру привели двох собак. Одну забрали, а іншу не змогли, бо її вже тут не було.

Полтавці скаржаться, що їм зателефонували з клініки та повідомили, що собака від них втік. Родина Хан знайти тварину не можуть вже понад тиждень.

"Нам зателефонували й сказали що собака пропала. Ми почали випитувати як. Сказали, що вели на стерилізацію і вона втекла. А де вона насправді? Ми не знаємо. Можливо загинула ще на операції. А може її збила машина і нам не кажуть", – сказала волонтер Оксана Хан.

"Хеллі у нас дуже грайлива й активна дитина. Вона кучерява і дуже незвичайна, якщо порівнювати з іншими дітьми. Зараз її немає, ми понад тиждень її шукаємо, ходимо з іншими волонтерами, ночами з ліхтариком, вдень, її ніде немає", – зазначила волонтер Анастасія Хан.

Собаку волонтери взяли на перетримку ще маленькою, описують її як дуже дружню та лагідну, й вже за нею сумують.

"У нас кожна собака це член родини, ми до них відносимося як і до людей. Тому для нас це така втрата, це дуже сумно", – зазначила волонтер Даниїла Хан.

У самій ветеринарній клініці запевняють, що про цей випадок не знають.

"Я перший раз про цю ситуацію чую. Ніхто сюди офіційно не звертався. Люди приносять своїх тваринок, їх стерилізують і проблем жодних немає. Загиблих тварин після стерилізації теж немає".

"Людина привела, завели сюди, потрапила на приймання до лікарів. Як пес може втекти? Звідки? Це треба всі двері відкривати й пропускати. Як це можна зрозуміти?" – зауважив начальник лікарні ветеринарної медицини Шевченківського району Полтави Іван Маковський.

Цього року стерилізують безпритульних тварин саме у цій клініці, через те, що вона виграла тендер. І щороку тенден виграє саме ця клініка, з мінімальної різницею у пропонованій вартості.

"Вони виграли тендер, це не у нашій компетенції. Беруть участь клініки, та яка запропонувала кращі умови та й перемагає. А з приводу ситуації як це відбулося я знаю зі слів медиків. У момент, коли її переводили розкрилася петля. Ми потім бачили собаку, але вона не йде до нас, на ім’я не біжить. Можливо, через те, що ми незнайомі їй люди", – прокоментувала майстер з утримання бездоглядних тварин КАТП-1628 Олена Рогозіна.

Також у соцмережах нарікають на діяльність лікарні. Нібито там, після стерилізації розмалювали тварину йодом. У подібних випадках зоозахисники радять звертатися до органів місцевого самоврядування.

"Які уповноважені згідно з законом України про захист тварин від жорсткого поводження захищати тварин. По-друге, потрібно звернутися до Держпродспоживслужби, як органу у сфері ветеринарної медицини. Вони мають провести службове розслідування", – розповіла юристка Uanimals Ірина Мироненко.

Всього у Полтаві за цей рік стерилізували 500 безпритульних собак та 700 котів.