Від початку війни на Полтавщині одружилися понад 8500 пар

05 жовтня 2022 0
Яніна Климань
З початку повномасштабної війни у Полтавській області народилися понад 6000 діток і одружилися понад 8500 пар.

Від початку повномасштабного російського вторгнення працівники органів юстиції зареєстрували в Полтавській області 8555 шлюбів і видали свідоцтва про народження 6052 малюків. Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

В умовах воєнного стану Уряд України дозволив реєструвати шлюби з певними категоріями осіб без їхньої фізичної присутності.


Це стосується військовослужбовців Збройних Сил, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки, Державної прикордонної служби, Управління державної охорони, Національної гвардії, іншого утвореного відповідно до законів України військового формування, поліціянтів, осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, Державного бюро розслідувань, Державної кримінально-виконавчої служби, осіб начальницького складу Національного антикорупційного бюро, Бюро економічної безпеки та працівників закладу охорони здоров’я.

Зокрема, врегулювали порядок проведення державної реєстрації шлюбу таких категорій осіб як у присутності обох наречених, одного з них, так і за їхньої відсутності.