Швейцарія арештувала понад 113 мільйонів доларів, які належать олігарху Жеваго

17 травня 2023 0
Максим Михайліченко
Швейцарія арештувала активи, які належать екснардепу та олігарху Костянтину Жеваго. Мова йде про понад 113 мільйонів доларів США.

Державне бюро розслідувань спільно з АРМА працюють над поверненням заарештованих коштів зі Швейцарії. Це понад 113 мільйонів доларів США, які належать олігарху та акціонеру банку “Фінанси та Кредит” Костянтину Жеваго. Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

Кошти арештували на підставі відповідної ухвали слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 26 жовтня 2022 за запитом Державного бюро розслідувань.

Зараз ДБР вживає заходи щодо застосування механізму передачі в АРМА арештованих коштів за сприяння Швейцарської сторони.

Нагадаємо, що 27 грудня 2022 року Жеваго затримали за запитом України на елітному курорті Куршевель у Франції. 30 березня 2023 року суд розглядав справу щодо екстрадиції екснардепа до України, проте Французький суд постановив, що Жеваго не екстрадують посилаючись, на те, що “запитуюча держава, яка перебуває у стані війни в невизначеній ситуації, не в змозі мати суд, що гарантує основні свободи”. Прокурор Франції планує подати апеляцію по цьому рішенню.