Засудили працівника, який розтратив понад 7 тис. літрів дизельного пального "Агрофірми "Маяк"

24 вересня 2021 0
Тетяна Наказненко
На Полтавщині винесли вирок працівникові "Агрофірми "Маяк", який, користуючись службовим становищем, розтратив понад 7 тис. літрів дизельного пального підприємства.

Рік іспитового строку призначив Котелевський районний суд чоловікові, який розтратив понад 7 тис. літрів дизпального "Агрофірми "Маяк". Відповідний вирок оприлюднили в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з реєстром, обвинувачений, обіймаючи посаду роздавальника нафтопродуктів на заправці ПММ № 5 товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірми "Маяк", розташованої в селі Велика Рублівка Котелевського району, з 11 травня до 18 вересня 2018 року, здійснив розтрату 7 675,49 літра дизельного пального.

Вартість палива, згідно з висновком судово-економічної експертизи, становить 152 128 грн.

Обвинувачений свою вину у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 191 (Привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні) Кримінального кодексу України, не визнав взагалі, хоча підтвердив суду, що він дійсно працював на посаді роздавальника нафтопродуктів у ТОВ "АФ "Маяк" і мав повну матеріальну відповідальність за ввірене йому майно, зокрема дизельне пальне. Пояснив суду, що, на його думку, та за його підрахунками, у нього нестачі немає, а бухгалтери та економісти не вірно зробили ревізію, йдеться у вироку.

Утім, свідки в суді, зокрема помічник директора товариства, аудитор, головний бухгалтер, бухгалтер, керівник машинно-тракторного парку заявили про нестачу понад 7 675 літрів дизпалива з вини обвинуваченого.

Таким чином, чоловікові призначили покарання у виді двох років обмеження волі, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з адміністративно-господарськими функціями на рік. Однак, на підставі ст. 75 Кримінального кодексу України, його звільнили від основного покарання, якщо він протягом однорічного іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов`язки.

З чоловіка мають стягнути 152 128 грн на користь потерпілої юридичної особи товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірми "Маяк" заподіяної злочином матеріальної шкоди.

Крім цього, він має сплатити на користь держави 10 296 грн процесуальних витрат на проведення судових експертиз.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

фото: epravda.com.ua