Викрадення підприємця з Полтавщини: затримали ще одного фігуранта

10 січня 2022 0
Ольга Семенко
Поліціянти затримали ще одного учасника злочинної групи, яка викрала пирятинського підприємця. Зловмисник переховувався в Одесі та збрив бороду для конспірації.

В Одесі поліціянти затримали ще одного учасника організованої злочинної групи, члени якої викрали підприємця з Пирятина, вимагали грошові кошти, а також планували вбити його, а тіло викинути в річку Дніпро. Про це повідомили в телеграм-каналі Департаменту карного розшуку.

40-річний чоловік переховувався від правоохоронців та збрив бороду для конспірації. Наразі триває досудове розслідування.

Нагадаємо, 1 січня поліції повідомили про зникнення 55-річного жителя Полтавщини. Правоохоронці з’ясували, що пирятинця викрала група осіб з кавказького регіону, які тривалий час, із застосуванням фізичного насильства, вимагали від нього грошові кошти, а також переписати на їх користь бізнес і нерухоме майно. Потім планували вбити його, а тіло викинути в річку Дніпро в Києві. Викрадачі заздалегідь спланували та підготувалася до вчинення злочину: вони придбали надувний човен, трос, гантелі тощо.

Двох чоловіків, 26 та 35 років, затримали та повідомили про підозру.

За цим фактом відкрили кримінальні провадження за ст. 14 та ч. 2 п. 3 ст. 115 (Готування до умисного вбивства), ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом), ч. 4 ст. 189 (Вимагання) та ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі) Кримінального кодексу України.

У разі визнання судом вини, підозрюваним загрожує від десяти до 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.


фото: Департамент карного розшуку