Службових осіб комунальної організації Полтавської міськради підозрюють у розтраті понад півмільйона бюджетних коштів

30 червня 2022 0
Яніна Климань
Службовим особам комунальної організації, які понад рік нараховували зарплату працівникам, які там не працювали, повідомили про підозру. Сума завданих збитків – понад 570 тис. грн.

У причетності до розтрати більше ніж 570 тисяч гривень правоохоронці підозрюють керівника комунальної організації Полтавської міської ради, бухгалтера та двох працівників. Про це повідомили в Головному управлінні Нацполіції Полтавщини.

За інформацією Полтавської обласної прокуратури, службові особи вносили недостовірні відомості до табелів обліку робочого часу двох працівниць. На підставі вказаних документів жінки, які фактично не працювали в організації, отримували заробітну плату.

Упродовж січня 2021 – березня 2022 років вони одержали понад 570 тис. грн державних коштів. 

За наявною у слідства інформацією, яку зараз перевіряють, жінки прибирали будинки високопосадовця міської ради.

Усім фігурантам повідомили про підозру.

Так, зокрема: керівникові організації та бухгалтеру інкримінують розтрату чужого майна шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах, вчинену за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану, та внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366); а двом працівникам – пособництво в розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 191) Кримінального кодексу України.

До суду спрямували клопотання щодо відсторонення керівника комунальної організації від займаної посади та обрання підозрюваним запобіжних заходів – тримання під вартою.