У лікарні на Полтавщині з’явилося сучасне медичне обладнання

27 січня 2022 0
Тетяна Наказненко
У Зіньківській лікарні запрацювало сучасне медичне обладнання - відеоендоскопічний комплекс.

У Зіньківській міській центральній лікарні запрацював новий відеоендоскопічний комплекс "Fujifilm" (Японія). Це обладнання дозволяє на найвищому рівні проводити високоточну діагностику, зокрема здійснювати такі процедури як відеоезофагогатродуоденоскопію та відеоколоноскопію. Про це у Фейсбуці повідомив перший заступник міського голови Зінькова Олександр Тесля.

За його словами, відео та фотофіксація дослідження, а також цифрова обробка інформації, дозволяють скоротити тривалість процедури, а також дають можливість лікареві більш детально вивчити отриману інформацію вже після самого дослідження.  

Збережена на цифрових носіях інформація дозволить надалі проводити спостереження за перебігом захворювання та контролювати ефективність лікування. Також це обладнання дозволяє проводити взяття матеріалу для гістологічного дослідження, видалення невеликих пухлин, поліпів. Одною із важливих ендоскопічних процедур є зупинка кровотечі із виразки.  

Відеоезофагогатродуоденоскопія – це візуальне дослідження стравоходу шлунку та 12-палої кишки. Відеоколоноскопія - візуальне дослідження товстого кишківника. Вони дозволяють із високою точністю діагностувати майже всі захворювання цих органів, в тому числі онкологічні захворювання на ранніх стадіях, коли їх лікування ще є високоефективним.  

Обладнання придбали державним коштом.

Нагадаємо, Полтавській обласній лікарні придбали обладнання для лазерного дроблення великих каменів у нирках. Крім цього, з бюджету Полтавщини спрямували понад 20 млн грн на апарати ШВЛ для обласної інфекційної лікарні.

фото зі сторінки Олександра Теслі у Фейсбуці