Затримали осіб, які планували масові заворушення у Полтавській та інших областях України

31 січня 2022 0
Олена Кулага
У Нацполіції повідомили про затримання осіб, яка планували проведення масових акції у Києві, а також Полтавській, Сумській, Чернігівській та Черкаській областях.

У Києві правоохоронці затримали групу осіб за діяльність, спрямовану на дестабілізацію внутрішньополітичної ситуації в Україні. Про це стало відомо 31 січня, під час брифінгу за участі міністра внутрішніх справ Денис Монастирський та голови Національної поліції Ігор Клименко.

Зі слів правоохоронців, затримані готували масові заворушення та насилля до поліціянтів під час акцій у низці областей України. Перша акція мала відбутися у Києві під Офісом президента вже 31 січня.

Крім заворушень у столиці, акції планували провести у чотирьох областях України, а саме: Сумській, Чернігівській, Полтавській та Черкаській.  

До заворушень у Києві організатори планували залучити близько п'яти тисяч людей, півтори з яких мали бути "тітушки", які провокували б бійки з правоохоронцями.  

"Крім того, були зібрані групи так званих медиків, які мали засвідчити "травмування" псевдоактивістів і це мали б показати по всіх центральних каналах. Планувався підпал автомобільних шин, використання вогнегасників і салютів", – розповів Денис Монастирський.

Загалом на організацію заходу учасники групи отримали понад один млн грн, 200 фаєрів, 200 димових шашок, 20 шин, десять вогнегасників, дванадцять радіостанцій, медичні жилети та бутафорську кров, яку планували використати для загострення конфлікту.  

Правоохоронці затримали організатора і його спільника. Це громадяни України. Їхні дії кваліфікують як замах на масові заворушення. Слідчі вручають їм повідомлення про підозру і проситимуть про арешт.

фото, відео: Нацполіція України